En andelsboligforening har som regel en bestyrelse, som tager sig af den daglige drift. Den sørger for alt fra at planlægge arbejdsdage til at tilkalde håndværkere, når der trænger til at blive repareret ting, til at holde styr på, at der bliver vasket trapper til tiden osv. Bestyrelsen består af frivillige, der bor i andelsforeningen og dermed er andelshavere, og der er som regel en formand og nogle bestyrelsesmedlemmer – hvor mange afhænger naturligvis af foreningens størrelse. Der er en del økonomiske sager, der også skal holdes styr på. Der skal indkræves husleje, betales regninger, laves regnskaber og meget andet. Derfor er det en rigtig god idé at gøre brug af en bogholder eller revisor som eksempelvis statsautoriseret revisor Kim Hersland.

Udgiften til revisor er det hele værd

Uanset hvor lille en andelsforening er, har den brug for en professionel til at holde styr på økonomien. Hvis man har øje for tal, kan det virke ret banalt, hvis man eksempelvis kun er ni andelshavere, og der ikke skal holdes styr på meget andet end husleje og foreningens lån og banksager. Men det er det ikke! Man kan lynhurtigt overse noget, og det kan få katastrofale følger for foreningen og andelshaverne, som i sidste ende selv hæfter for et eventuelt økonomisk underskud. Det kan derfor kun anbefales, at man bruger de penge, de nu koster at have en revisor som eksempelvis Kim Hersland med på sidelinjen, selvom det kan virke fristende at spare de penge. Men hellere have den udgift end at få grimme overraskelser, der i bogstavelig forstand kan komme til at koste foreningen og beboerne dyrt.

Årsregnskaber skal laves med professionel hjælp

Især årsregnskabet kan være en svær nød at knække, og her gør man virkelig klogt i at benytte sig af en revisor som Kim Hersland, der er statsautoriseret revisor og har god forstand på økonomisk rådgivning, bogholderi, årsregnskaber og meget andet. Gør man det, kan man sove trygt om natten og være sikker på, at man ikke laver fejl, som kan få alvorlige følger.